"Különös dolog a tanulás; minél tovább haladok, annál több olyan dolgot látok, aminek eddig a létezéséről sem tudtam." (Daniel Keyes)

Mikrotanítás #2 Angol óra

2017/12/19. - írta: Fedor Fanni

A második mikrotanításon egy angol órát láthattunk, amelynek témája az angol nyelvű országok étkezési szokásai voltak. Már az elején nagyon megtetszett, hogy az egész óra angolul zajlott, annak ellenére, hogy nem mindenki angol szakos, köztük én sem. A témaválasztás is hasznos volt, hiszen az érettségi, nyelvvizsga állandó témája az étkezés, emellett az interkulturális kompetencia fejlesztésére is hangsúlyt fektettek. Ugyanis ezáltal megismerkedtünk más országok különleges ételeivel.angolkaja_ck.jpg

Csoportban dolgoztunk, minden csoport egy-egy ország étkezési szokásait dolgozta fel a Google Slides nevű alkalmazással. Nagyon jó volt, hogy egy közös felületet hoztunk létre, ahol láthattuk a többiek munkáját is. A slide-ok hívószavakkal voltak előre ellátva. Szöveg alapján kellett kitölteni. Viszonylag hosszú szöveget kaptunk, így felosztottuk egymás között, hogy a végére érjünk.

Ezt követően prezentálni kellett azt, amit alkottunk. Mindenki előtte kapott egy cetlin egy feladatkört (író, szóvivő). Ezzel az eszközzel érték el, hogy mindenki ki vegye a részét a munkából, ne legyenek lazsálók.

Az értékelés szóban zajlott, az írásbeli szövegalkotás közben, majd a referálás után is. 

Azt gondolom, hogy nagyon jó volt, hogy úgy építették fel az órát, hogy mind a szóbeli, mind az írásbeli kompetenciánk fejlesztve legyen, hiszen ez egy nyelvi óra elengedhetetlen eleme. Összességében egy nagyon jól felépített órán vettem részt, kedves és felkészült tanárokkal.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fedorfanni.blog.hu/api/trackback/id/tr813512813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása